Tuesday, April 21, 2009

5% penjawat awam ponteng kerja- Berita Hairan

PORT DICKSON: Kira-kira lima peratus kakitangan awam terbabit dalam gejala ponteng kerja dengan ada kes tidak datang bekerja hingga tiga bulan.

Setiausaha Agung, Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs), Ahmad Shah Mohd Zin, berkata kebanyakan kakitangan terbabit adalah kumpulan sokongan dua (gred 1-17) yang bekerja di luar pejabat dan tidak perlu menggunakan kad perakam waktu.

"Kami berpendapat lebih baik kementerian dan jabatan kerajaan mengadakan seminar kesedaran khusus kepada kumpulan pekerja yang terbabit dalam gejala itu.

Sila tengok minda KBSM (Kemahiran berfikir secara moron) nak selesaikan sesautu masalah..

Ada masalah je, sikit-sikit nak kempen..sikit-sikit nak seminar..sikit-sikit nak jelajah.. hahaha

Lepas habis seminar, habuk pun tarak. Yang dapat ialah makan free..hahaha

Kalau seminar pun diorang ponteng camne? Nak buat apa pulak? Kenduri? hahaha

5 comments:

fahmi said...

hahahaha... 5%? betul ke data ni? mungkin lebey lagi? klu ponteng gak lagi pas tuh wat la knduri makan2 beso, konfem sume penjawat tuh dtg.. mkn free sape xnk.. huhuhu

GABAN_KUSUT said...

ape tggu lg..
cikgu disiplin ne?..
rotan ar dpn perhimpunan..
kalo x pun gantung..
nak lg best..
bg surat kat mak bapak..

nami o fish said...

Balik-balik kempen,balik-balik jelajah.

Kempen makan duit lagi.

Woit,banyak lagi la orang takde kerja,bagi la kat orang yang takde kerja.Yang tak nak kerja tu blah la.

"To each according from what he efforted,and to each according from what he needs",bahagian mana yang tak difahami?

"To eat he must go to work" bahagian mana yang tak difahami?

Ni semua falsafah Karl Marx.Apa susah sangat..yang phobic sangat dengan perkataan sosialis tu apehal?

Basuh Baju said...

fahmi: kalau wat kenduri pon org xdtg jgk cmne? haha

gaban: haha bagi surat saman. xpon diri atas kerusi..haha

nami: itulah minda KBSM nami.. nak selesaikan masalah ikut buku teks..haha

oit, kata2 karl marx tu aku suka..mana ko dapat?

nami o fish said...

aku baca buku la.takkan aku pergi pasar beli sekilo plak..haha!

rajin2 survey,cari buku2 ilmiah sana sini.kalau dulu best sebab ez the conspirator duduk kat tanah hujung ni.sekarang dah kat calgary..susah la..hahaha!