Monday, April 27, 2009

Guna lambang bulan tarik pengundi- mStar

PETALING JAYA: PAS mengambil satu lagi langkah 'bertolak ansur' dengan mahu membenarkan calon bukan Islam menggunakan lambang parti itu ketika pilihan raya dalam usaha menarik lebih ramai penyokong bukan Islam.

Ketika mengesahkan perkara itu, Ketua Dewan Pemuda PAS pusat, Salahuddin Ayub berkata, cadangan membolehkan calon-calon bukan Islam untuk menggunakan lambang parti itu akan diputuskan secara muktamad oleh Majlis Syura Ulamak yang akan bermesyuarat selepas Muktamar tahunan parti bulan Jun ini.

Satu diskusi sihat lagi (tiada unsur-unsur emosi); apa sebenarnya simbol Islam ini? Apa kaitan bulan dan Islam? Apa kaitan hijau, bulan sabit dan bintang pula dengan Islam? Adakah Islam ini sekadar simbol? Atau sekadar dikomersilkan untuk dijual bagi menarik perhatian?

Adakah bulan, hijau dan bulan sabit telah masuk Islam? Satu persoalan.

Apa pula kaitan raja-raja dengan Islam? Kita selalu dengar raja adalah simbol Islam di Malaysia. Adakah simbol ini bermaksud membuat peraturan wajib di masjid untuk mendoakan raja setiap kali solat jumaat? Basuh Baju mengajak anda berdiskusi secara sihat.

Menteri Buat Kerja- Utusan Meloya

Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan 'tangkap' doktor HKL

KUALA LUMPUR 26 April — Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan Datuk M. Saravanan hari ini “menangkap” dua doktor di jabatan kecemasan Hospital Kuala Lumpur (HKL) kerana membaca akhbar, bukannya merawat lebih 20 pesakit yang menunggu dalam kesakitan untuk mendapat rawatan.

Penemuan yang memeranjatkan Saravanan itu berlaku kira-kira 10.30 pagi ini apabila beliau pergi ke hospital berkenaan untuk melawat seorang pelajar universiti yang cedera selepas dilanggar kereta yang dipandu oleh pemandu beliau (Saravanan).

hahaha Tak sangka sekarang menteri pun dah macam melodi. Ada rancangan Terjah.hahaha

Kesian doktor ni dah kantoi. Kenapa tak baca Utusan? Mesti tak kena marah..haha Ini kes baca surat khabar apa ni sampai kena liku dengan menteri? hahaha

Penemuan yang terperanjat? Baca surat khabar pun terperanjat? Pernah baca paper tak? Cuba tengok orang yang baca Utusan. Semua gelak macam nak mati. Konfem terperanjat..hahahaha