Thursday, July 2, 2009

Patutlah....

ADUN PAS TIDAK PERLU ILMU TINGGI- Utusan Meloya

KUALA KRAI 1 Julai – Pas berpendapat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) di negeri ini tidak perlu berpendidikan tinggi kerana peranan mereka hanya dalam ruang lingkup di kawasan yang diwakili.

“Berkhidmat kepada rakyat lebih penting. Kalau ada Ph.d (ijazah doktor falsafah) sekali pun tidak boleh guna ilmu itu kalau sekadar jadi ADUN Tendong yang berkhidmat untuk rakyat Tendong saja,” kata Pengarah Pilihan Raya Pas Kelantan, Abdul Fatah Haron kepada pemberita di sini hari ini.

Kadang-kadang rasa nak buat kajian je berapa ramai MP dan ADUN Malaysia yang ada Phd. Berapa ramai ada Master. Berapa ramai ada ijazah. Berapa ramai belajar luar negara. Berapa ramai belajar dalam negara.

Berapa agak-agaknya?

Siapa Kerajaan? Siapa Pembangkang?

TUNTUTAN KG BUAH PALA PENGAJARAN KEPADA KERAJAAN PEMBANGKANG- Utusan Meloya

PENDUDUK Kampung Buah Pala, Gelugor yang kini berhadapan dengan masalah rumah mereka bakal dirobohkan kelihatannya tidak mahu mendengar sebarang penjelasan daripada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

Kini kerajaan pakatan pembangkang yang telah menjanjikan rakyat akan dimanjakan di bawah pemerintahannya perlu berusaha gigih untuk memulihkan imejnya. Anggota kumpulan Hindraf telah beralih arah.

Kerajaan pembangkang? Opposition Government? Apalah bodoh sangat berita ni.

Di Pulau Pinang, kerajaannya Pakatan Rakyat. Pembangkangnya ialah BN.

Di peringkat persekutuan, kerajaannya BN. Pembangkangnya ialah Pakatan Rakyat.

Tolonglah jadi cerdik sedikit surat khabar oi...