Monday, April 13, 2009

Rosmah telah dihina! - Utusan Meloya

TURUN BERAT PETUNJUK PRESTASI

PUTRAJAYA 12 April - Kesan pelaksanaan program penggalakan penurunan berat badan di kalangan rakyat akan dijadikan salah satu Petunjuk Prestasi Utama (KPI) Kementerian Kesihatan.

Sebanyak 60 peratus penduduk negara ini mengalami masalah obesiti, oleh itu sejauh mana program itu berjaya mengurangkan peratusan tersebut berkait rapat dengan prestasi kementerian berkenaan.

Menterinya, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, ia juga sejajar dengan seruan visi Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak iaitu Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.

Hahaha baik punya suami. PM kita sayang bini. Mintak tolong kawan kabinet nasihat Rosmah..hahaha

Ini rupanya KPI yang Najib cakap hari tu..oooooo....

Kaji penggunaan kotak- Berita Hairan

KUALA LUMPUR: Kebanyakan pemborong ikan di Utara dan Pantai Timur Semenanjung meminta Lembaga Kemajuan Ikan (LKIM) meneliti semula penggunaan kotak ikan berinsulasi (KIB).

KIB dikatakan tidak tahan lama serta mudah pecah berbanding kotak fiber yang dibeli dari Thailand kerana ia lebih murah dan tahan lama.

Beliau berkata, harga bagi satu kotak fiber keluaran Thailand adalah RM150 berbanding RM225 yang dijual oleh LKIM.

LKIM telah mewajibkan penggunaan KIB kepada nelayan-nelayan pada beberapa bulan yang lepas bagi meningkatkan produktiviti perikanan dan juga menjamin kesegaran.

Hahahaha sejak bila tukar kotak dapat banyak ikan? hahaha

Mesti kotak baru ni cantik dan kotak lama buruk. Tukar kotak sebab nak naikkan imej negara di persada dunia. Lepas tu keluar berita cakap nelayan di Malaysia berkelas dunia.hahaha

Kenapa kotak baru yang mudah rosak lagi mahal dari kotak lama yang bagus? hahaha Kenapa penggunaan kotak ni diwajibkan? hahaha

Cuba teka apa maknanya..hahaha Maknanya ada orang buat duit atas kotak.hahaha Celaka ini orang. Menyusahkan nelayan-nelayan. Ingat nelayan ni gaji tinggi ke?

Kalau nak tingkatkan hasil bukan tukar kotak mahal lah! hahaha Tau tak bila tukar kotak mahal nanti harga ikan naik sebab kos operasi naik?

Ini penyelesaian atau tak selesai-selesai?

Pengundi makan dakyah PAS, DAP- Berita Hairan

KUALA LUMPUR: Menteri Besar Perak, Datuk Zambry Abdul Kadir, berkata kemenangan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin kerana mendapat sokongan pengundi Cina yang terpedaya dan terpengaruh dengan dakyah Pas dan DAP.

“Sokongan besar yang diperoleh di kawasan pengundi Cina membuktikan Pas dijadikan boneka oleh DAP. " katanya dalam temu bual dengan Berita Harian, di sini semalam.

Hahahaha ini ke badan bebas yang nak kaji kekalahan tu?hahaha Satu pandangan yang maaaassssyyyyuuuukkkk...hahaha

Dari dulu asyik cakap 'termakan dakyah Pembangkang.' hahaha Nak tunjukkan pembangkang ni jahat. BN tu tak ada dakyah ke?hahaha Dalam politik memanglah berdakyah. Ada yang guna dakyah agama, ada yang guna perkauman. hahaha

Macam mana kaum cina dan india tak tolak BN. Depan melayu pergi cakap melayu perlu bersatu takut nanti Cina nak ambik alih. Siapa sokong cina, dia pengkhianat dan boneka. hahaha

Tup tup depan Cina pulak kata semua kaum diberi layanan yang adil. Nak takutkan lagi, pergi mainkan isu hudud. hahaha Ini taktik lama lah- Pecah dan Perintah. hahaha Tak kan tu pun tak faham lagi?

Ini penyelesaian atau tak selesai-selesai?