Saturday, July 11, 2009

Tun Dr Mahathir


Semalam Dr M sudah berusia 84 tahun. Suka ataupun tidak, manusia yang bernama Mahathir Muhammad ini telah memerintah Malaysia lebih daripada 22 tahun.

Suka ataupun tidak, kehidupan kita telah dipengaruhi dengan dasar-dasar beliau. Dasar Pandang Ke Timur, PPSMI, Penswastaan, Malaysia Inc. Mungkin ada dasar yang baik, mungkin ada yang tidak. Bergantung kepada bagaimana kita melihatnya.

Suka ataupun tidak, kita membesar dengan melihat KLCC, KLIA, Litar Sepang, Putrajaya, Cyberjaya dan Kl Sentral. Ada yang kata kita tidak perlukan projek-projek ini. Namun ada yang kata kerana projek-projek inilah ekonomi kita berkembang.

Suka ataupun tidak, Mahathir Muhammad seorang ahli politik yang cukup berpengaruh. Tak percaya? Lihat sahajalah, setiap kali beliau membuka mulut (dan menulis blog) pasti media dan kita semua akan memberi perhatian dan komen. Tak kisahlah komen baik ataupun tidak. Hakikatnya beliau memang berpengaruh.

Suka ataupun tidak- marilah kita menilainya bersama.

Basuh Baju ingin mengajak para pembaca memberi pandangan mengenai mantan Perdana Menteri Malaysia yang keempat ini. Sila berikan pendapat anda. Kalau suka- beritahu mengapa suka. Jika tidak suka- berikan sebab.

Selamat Berdiskusi