Friday, April 17, 2009

Satu Diskusi

PENGGUNA INTERNET KENA PATUH PERATURAN- Berita Hairan

KUALA LUMPUR: Garis panduan dan undang-undang dibuat kerajaan berkaitan penyebaran maklumat di internet dan blog bukan mahu mencari kesalahan penulis blog dan pengguna internet tetapi memastikan internet tidak disalahgunakan.

Menteri Penerangan, Komunikasi, Kesenian dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim, berkata “Kita bukan bermaksud ingin mencari kesalahan penulis blog atau pengguna internet tetapi mahu orang ramai tidak sewenang-wenangnya dieksploitasi kerana matlamat utama kerajaan memastikan konsep Satu Malaysia berjaya.

Satu diskusi sihat: Adakah masyarakat yang maju perlu mempunyai banyak peraturan?

Basuh Baju beranggapan masyarakat yang maju adalah masyarakat yang kurang peraturan. Membuat pelbagai peraturan hanya menyusahkan orang ramai. Sebaliknya mendidik ornag ramai adalah penting tetapi mendidik tidak semestinya datang dalam bentuk undang-undnag dan peraturan.

Basuh Baju mengajak para pembaca memberi pandangan, komen dan pendapat. Selamat berdiskusi!

Agak-agaklah kalau nak tipu pun

BUKAN PUNCA BERPUAK- Utusan Meloya

KUALA TERENGGANU 16 April - Badan Perhubungan UMNO Terengganu menafikan kejadian luar biasa melibatkan ketidakhadiran 10 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Barisan Nasional (BN) ke persidangan DUN kelmarin berpunca daripada sikap berpuak-puak dalam parti.

''Semua barisan kepimpinan UMNO dan BN Terengganu kini berdiri dan bersatu di bawah kepimpinan Menteri Besar, Datuk Ahmad Said," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

10 ADUN MAHU MB DIGANTIKAN- Berita Hairan

PUTRAJAYA: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Ajil, Datuk Rosol Wahid berkata, beliau dan sembilan Adun Barisan Nasional (BN) negeri itu mahu Menteri Besar Terengganu, Datuk Ahmad Said digantikan atas alasan ‘pelbagai masalah dan kelemahan’ kepemimpinannya.

"Kami mahu beliau (Ahmad) digantikan. Terpulang kepada pemimpin tertinggi untuk memutuskan tetapi kami sudah menunjukkan niat kami dengan jelas," katanya ketika dihubungi semalam.

Hahaha mana satu betul ni? Ini bukan pembangkang cakap atau buat cerita. Tapi Utusan dan Berita sendiri..hahaha

Nak tendang Ahmad Said? hahaha ganti dengan siapa? Idris Jusoh? hahaha Lepas ni buat masjid dawai pulak yang tak boleh guna untuk solat jumaat..hahaha Lepas tu bina monumen-monumen dari plastik dan surat khabar untuk mengembalikan kegemilangan tamadun Islam..hahaha

Atau nak buat monsoon cup edisi kapal selam pulak? hahaha

Kesian penyu...Nak makan keropok lekor pun tak senang. Asyik bergelora je..hahaha