Tuesday, April 14, 2009

Rileklah. Bukan krisis besar pun- Najib

PUTRAJAYA: "Ia bukannya satu krisis yang besar," kata Perdana Menteri ketika diminta mengulas tindakan 10 Ahli Dewan Undangan Negeri daripada Barisan Nasional yang tidak menghadiri persidangan hari ini kerana bimbang keselamatan mereka setelah tiga daripada mereka menerima SMS berbentuk ugutan.

SMS itu dipercayai ada kaitan dengan ura-ura usul undi tidak percaya terhadap Menteri Besar Datuk Ahmad Said akan dibentangkan pada persidangan dewan itu.

Betul! Sokong! Bukan krisis besar mana pun. ADUN tak datang dewan je. Ala, macam budak tak datang sekolah sebab takut kena rotan dengan Ketua Pengawas.hahaha

Bukan krisis pun. ADUN lepak kat hotel je. hahaha

Bukan krisis pun. Dapat SMS pun krisis ke? hahaha

Bukan krisis pun. Ekonomi tengah baik sekarang. Terengganu pulak negeri paling maju di Malaysia. Rileklah. hahaha

Bukan krisis pun. Nak tukar MB je. hahaha

Putar belit? Jangan nak belitlah.

JANGAN PUTAR BELIT KENYATAAN SAYA- Utusan Meloya

PUTRAJAYA 14 April — Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta media tidak memutarbelitkan kenyataannya mengenai masyarakat Cina yang tidak menghargai jasa Barisan Nasional dalam pilihan raya kecil bagi kerusi Parlimen Bukit Gantang di Perak baru-baru ini.

“Janganlah sengaja nak membangkitkan isu untuk orang marah saya, (kononnya) sebagai TPM, (saya) tidak menghargai sumbangan masyarakat Cina. Pernah ke kita kata begitu?” katanya.

“Saya rasa akhbar bahasa Cina tersalah lapor, sehingga saya dipandang serong oleh masyarakat Cina. Itu adalah sesuatu yang serius. Kalau mereka tak faham bahasa melayu, kita boleh hantar mereka ke sekolah.” katanya. - Bernama

Malasah nak cakap banyak. Sila baca berita ini yang dikutip dari Mingguan Meloya. Sila tanya pada diri sendiri, siapa yang tak faham bahasa melayu. Media Cina atau Muhyiddin? Siapa yang kena pergi sekolah, Media Cina atau Muhyiddin? Selamat bertanya.

KUASA PENENTU MELAYU AKAN BERPECAH- Utusan Meloya 12 April 2009

Tetapi bukankah setiap kali pilihan raya kecil, permintaan kaum bukan Melayu dipenuhi malah di Bukit Gantang walaupun peruntukan RM1juta diberikan ,tetapi kaum Cina tidak juga menyokong BN?

MUHYIDDIN: Ya, kadang-kadang kita berasa terpedaya juga kerana zahirnya nampak macam 'ok', sambutan dengan tepukan gemuruh tetapi mungkin sudah ada tertanam dalam hati iaitu sesuatu tidak mudah hendak berubah.

Ini yang mungkin menyebabkan sukar BN mendapat sokongan walaupun kita fikir bila mereka hendak sekolah Cina dibantu, kita bantu, sepatutnya mereka membalas budi. Tetapi apa yang berlaku ia mencatatkan penurunan, jelas menunjukkan tidak ada penghargaan terhadap apa yang kita lakukan daripada kaum Cina.

Ini bukan bodoh sombong tapi bebal bangang

PEMBANGKANG TERUS BERKHAYAL- Utusan Meloya

PERKATAAN asal bagi 'bayangan' ialah bayang-bayang. Kalau kita menggunakan istilah 'membayangkan' pula ia berkaitan dengan fikiran. Dua perkataan ini berkaitan dengan Khayalan.

Mungkin inilah sindrom yang dihadapi oleh pakatan pembangkang yang diketuai oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Terbaru, Ahli Parlimen Permatang Pauh itu menyatakan bahawa mereka akan mewujudkan Kabinet bayangan, kononnya sebagai saingan kepada Kabinet Rakyat yang ditubuhkan oleh Barisan Nasional (BN).

Dia hanya boleh membayangkan tetapi realitinya tiada.

Oleh itu tidak perlulah mana-mana pihak berasa gundah gulana dengan khayalan terbaru Anwar berhubung Kabinet bayangan berkenaan. Anwar boleh membariskan berapa banyak pun bentuk anggota kabinetnya, tetapi hakikatnya yang memerintah negara sekarang ialah kerajaan Barisan Nasional (BN).

Perkataan BODOH sama ertinya dengan BEBAL. Kalau kita guna BANGANG pun boleh juga. Tidak kisahlah bodoh, bebal atau bangang tetapi kalau dah bodoh, bebal dan bangang menulis, inilah jadinya. hahahaha

Inilah sindrom penulis ini.hahaha

Mamat ni tak faham apa itu kabinet bayangan. hahaha lepas tu tulis pasal kabinet bayangan. hahaha

Memanglah kabinet bayangan tidak ada kuasa sebab itu dipanggil bayangan je.hahaha Memanglah kabinet bayangan untuk menyaingi kabinet betul. Supaya rakyat dapat tengok siapa lagi bijak. hahaha

Memanglah BN yang berkuasa sekarang. Sebab tu Anwar nak tubuh Kabinet bayangan je. Kalau Pakatan yang memerintah, mesti Anwar dah buat kabinet betul. hahaha

Apa punya mangkok Utusan ni. Agaknya dalam hidup ini pernah dengar kabinet dan kabinet dapur je kot. hahaha

Eh? Sejak bila ada kabinet rakyat? Ini kabinet baru ke? Mana beli? Ikea? Tesco? hahaha

Lain kali banyakkan membaca. Kalau tidak tahu, buat cara tak tahu. Jangan jadi bodoh, bebal dan bangang. hahahaha

Untuk mengetahui apa itu kabinet bayangan sila klik sini