Sunday, June 14, 2009

Anak dara dan dua jejaka tampan

Mencari titik pertemuan dua parti melayu- Utusan Meloya

Seorang rakan menganggap kenyataan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengenai kerajaan perpaduan dengan UMNO sebagai satu gimik politik.

Pas katanya, ibarat anak dara idaman yang cantik molek, ingin disunting dua jejaka tampan. Idea kerajaan perpaduan hanyalah strategi Pas untuk meningkatkan saham politik dengan bermain tarik tali antara Pakatan dan UMNO, katanya.

UMNO jejaka tampan? Bukan dah 62 tahun ke?

Pas anak dara? Bukan dulu pernah 'kahwin' dengan BN ke?

Anak angkat, diangkat dan terangkat

Manek Urai Anak Angkat BN- Utusan Meloya

KUALA KRAI 13 Jun - Kerajaan Pusat akan menjadikan Manek Urai sebagai 'anak angkat' sekiranya Barisan Nasional (BN) berjaya memenangi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) kawasan tersebut pada 14 Julai ini.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Mustapa Mohamed berkata, kawasan itu akan diberikan tumpuan khusus dari semua aspek terutama pembangunan infrastruktur sekiranya menjadi anak angkat kepada Kerajaan Pusat.

Bilalah Selayang nak diadakan pilihan raya kecil........hmmmmmmmm....

Lawak Hari Ahad

Tumpu Usaha Bangunkan Atlit- Utusan Meloya

LANGKAWI 13 Jun – Tan Sri Muhyiddin Yassin mahu persatuan-persatuan sukan di negara ini menghindarkan politik, tetapi memberi tumpuan lebih serius kepada usaha membantu dan membangunkan bidang itu.

“Ketepikan politik dalam sukan, tetapi lakukan lebih banyak kerja untuk membantu bakat-bakat sukan menyerlah. Kalau semua ini dapat dilakukan, saya percaya tahap sukan kita termasuk golf akan lebih baik daripada sekarang,” katanya pada majlis pelancaran kejohanan Cabaran Golf TSM 2009 di Tanjung Rhu di sini hari ini.

Golf tu sukan ke?