Sunday, June 14, 2009

Anak dara dan dua jejaka tampan

Mencari titik pertemuan dua parti melayu- Utusan Meloya

Seorang rakan menganggap kenyataan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengenai kerajaan perpaduan dengan UMNO sebagai satu gimik politik.

Pas katanya, ibarat anak dara idaman yang cantik molek, ingin disunting dua jejaka tampan. Idea kerajaan perpaduan hanyalah strategi Pas untuk meningkatkan saham politik dengan bermain tarik tali antara Pakatan dan UMNO, katanya.

UMNO jejaka tampan? Bukan dah 62 tahun ke?

Pas anak dara? Bukan dulu pernah 'kahwin' dengan BN ke?

24 comments:

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

porahhhhhhh.....mau kawen sama jejaka tua kendur....

PenagihAyamGoreng said...

eeeee...geli! geli! geli!

bokbon said...

agaknya sebab pernah kahwin dulu la sekarang ni ramai yang tak nak rujuk balik, si jejaka tua mati pucuk. haha..

fahmi said...

pas anak dara?? disunting dua jejaka tampan?? hahahahaah
klu ckp janda pun ok lagi psl dulu kan pas join bn sblom diendang jauh2...
pk dulu sblum kluarkan kenyataan..
klu x, kne bahanla gaknya..

Xpuasati said...

gua pasal politik ni malas nak komen lebih2, UMNO ada keris, DAP ada roket, PAS ada bulan. Setajam mana keris tu, Sekuat mana roket tu, kalo bulan dah datang, keris ngan roket tu simpan dalan seluar je la. Bab-bab ni gua akan invite Abang Terer untuk komen. habisla page komen lu ni kalo Abang Terer start dipunye komen.

DilOt said...

haha...mcm2 ragam politik...

Fireroll said...

pas dulu keluar dari umno...
so dara ke?
then betul ckp saudara, umno dah tua...

mamai said...

yang tepatnya gini...

pas janda idaman...
umno duda gila talak...
PKR mau main cina buta...

Xpuasati said...

Umno dah cerai talak 3 dah.. tak mungkin nk kawin lg..

The Exquisite Instigator said...

pelik kn politik Msia skrg...

abu muaz said...

wou aku tengah tension niii....bila baca komen kau org ni tergelak nak mampus aku. Keris kalau datang bulan ada duit sejuta pun tak guna.Pas aku rasa janda berhias .... minum kopi janda banggggggg.......

AMMOSHAM said...

diorang kahwin tapi tak berjimak takpe...

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Erk! Aku xpaham...lembab 2x

lidah said...

nik aziz mana ade dara lagi.

piNky LuCiA said...

macam2 hal laa..

nami o fish said...

Dua-dua kapitalis..sorang jual bangsa,sorang jual agama.

Kalau nak kahwin,berapa akad nikahnya?

Ada keluar kat Nona tak?

Lionel Azry said...

orang tua banyak duit sape taknak?bila dah mati boleh warisi plak! ;)

eliza said...

biasalah...kawin dan cerai..

Ikanbilis said...

apa punya analogi la...


tak kreatif langsung puak2 AMNO nie



..Janda direbut dengan lebai sama pacik Baju batik Kaki dangdut baru sesuai..

Noor Syafiqa. said...

kah2..
aku rase Impian PAS mcm menunggu kucing bertanduk.Konfirmla kan sampai mati pon kucing xdok tanduk.

INDRA QIRANA said...

apasal yg anak daranya berjangut jangut semua he heeee...

INDRA QIRANA said...

senang cakap strategi hadi awang memang jelas terbukti gagal..nak pasang perangkap kat orang diri sendiri terperangkap....

Rajuna said...

politikal sangat ni.
pernah pegi kamunting?
sana best tau buat ala2 campfire
takpun buat metalcamp pun buleh.

hik3

Dari Jalan Kopi said...

betollah dia janda. ada iras2 rozeta che wan tak? kalau ada saya nak meminang.

kahkahkah.

buatlah apa saja asalkan yang baek