Wednesday, April 8, 2009

Sorryla- dah lambat. Tak payah bodek-bodek.

Hapuskan Akta Media Cetak- Utusan Meloya

KUALA LUMPUR 7 April - Kementerian Dalam Negeri akan mencadangkan kepada kerajaan supaya memansuhkan dua akta yang tidak relevan dan mengkaji tiga lagi akta supaya disesuaikan mengikut peredaran semasa.

Menterinya, Datuk Seri Syed Hamid Albar berkata, akta yang boleh dimansuhkan ialah Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 serta Akta Kediaman Terhad 1953.

Tambah beliau, Akta Mesin Cetak dan Penerbitan boleh dimansuhkan bagi membolehkan syarikat- syarikat penerbitan bergerak lebih bebas sejajar dengan tuntutan rakyat masa ini.

"Rakyat tidak suka akta itu, syarikat-syarikat media pun tidak suka akta itu," katanya pada sidang akhbar khas di kediaman beliau di sini hari ini.

hahaha tak payahlah nak cadang-cadang.. dah lambat..hahaha Ini kes nak bodek supaya dapat jawatan menteri ke?hahaha

dulu masa ada kuasa, berlagak.hahaha Dulu kata rakyat mahukan undang-undang tu. Tapi sekarang, kata rakyat tak suka..hahaha Sejak bila mula baca media alternatif?hahaha

Dah kalah pemilihan UMNO baru boleh fikir apa yang rakyat mahukan..hahaha

Biasalah, ahli politik yang nak bersara adalah ahli politik yang mampu berfikir..hahaha

2 comments:

Baginda Reformasi said...

abaikan je org tua ni... nnt die kate die la yg berbudi shingga mnghapuskan akta ini... sib baik name die Syed Hamid Akhbar kalau nme die syed hamid buku skolah apa le yg nak di kencingkan...

Basuh Baju said...

hahaha syed hamid kaset lagi bahaya..dia kuar album..kui3