Thursday, December 9, 2010

Singapura- Kisah 1



















Saya ke Singapura minggu lepas. Bagus juga berjalan-jalan ke negara jiran ni. Dapat membuka mata dan belajar benda baru.

Saya akan menulis mengenai perjalanan ini. Antara perkara yang saya akan tulis adalah projek mega, hot money, nasib orang melayu, kestabilan politik dan beberapa idea yang mungkin boleh dipraktikkan di Malaysia.

Sebelum itu, mungkin para pembaca boleh memberi pandangan mengenai negara jiran ini. Saya amat mengalu-alukan pandangan anda :)

8 comments:

fairuzhani said...

bestnye g tgok bgnn2 kat sane. mnt2! heheh

org Singapura said...

Salam BB
Seperti dimana2 begitu juga Singapura. Nothing is perfect. Yg baik jadi teladan yg buruk jadi sempadan. Its the journey not the destination.
Good picture angle tapi kalau label lagi bagus (aku yg kat s'pura pun tak nampak tu semua)

squesha said...

wah, best. tempat yang cantik! gambar pun cantik juga!

sempat pergi sentosa island ke? hehe :)

karl said...

singapore = little israel

Anonymous said...

pernah berada 2 hari 1 malam di Singapura baru-baru ini. Persekitaran bersih, tiada orang melepak @ merempat tak tentu hala. Jalan raya tak sibuk

Anonymous said...

Di Singapura kesukaan dia orang gunakan Acronym macam HDB, CPF. LRT, TDB , SIA, SPA dan mcm2 lagi termasuk nama-nama parti politik seperti acronym macam PAP tu maknanya Pay and Pay. WP pulak maknanya Why Pay? dan SDP pula ialah So Don't Pay.

Oh Me said...

Rasanya kalau takde Ketuanan Melayu, Malaysia mesti jadi hebat macam Singapore kan?

bang chik said...

to oh me mmg best pun baru kita boleh panggil ketuanan china or ah beng