Saturday, October 31, 2009






18 comments:

'AQILAH said...

betul!
lecture aku bagi markah sikit sebab ayat aku tak sama macam dalam buku?!
entah apa2
sabar je la.

Redz da Tsar said...

Hehe... Biase la tue... Apa yang penting hafal bukan faham... Bila kat dunia sebenar/ atau masa dah kerja nanti, bukan sebijik dalam buku yang keluar~ Hehe...

tinta kasturi said...

amboi..
betul2 tak 'tulis' kat blog
sampai tajuk pun takde

ha ha ha

lembu berpegang kepada tali..
manusia berpegang kepada janji

Sh. Nursyahidah said...

student: mcm mna nk score dlm paper ni?

lecturer: hafal je apa yg ada dlm buku teks tu.

huhu.bila jawapan tk sama dlm skema jawapan,markah dibagi sikit.

Anonymous said...

gudluck bro..

Ikanbilis said...

peperiksaan adalah menulis perkataan yg cikgu cakap dalam kelas diatas kertas..kalau lulus cemerlang boleh berangan dapat kerja best.

nami o fish said...

gua suka teknik yang terbaru lu ni.

hahaha!

mana dapat laman web?

lu memang creative la..

YobSumO said...

menghafal dan berfikir.

baru boleh kaitkan.

Basuh Baju said...

masalahnya sistem sekarang hanya membernarkan menghafal. even soalan subjektif pun ada skema jawapan. Bila dah ada skema, mana nak wujud creativity. Dan kita kena ingat creativity hanya boleh wujud bila berfikir.

Anuar Manshor said...

...kecuali mereka yang mahu berfikir...

balqissy said...

manghafal la berfikir cara baru. haha

p/s: memang kreatif. dalm gambar ada tulisan. mana aci! haha

JOhan said...

woit da seminggu..tak abis brkabung lg?hahaha

iezat n hobbes said...

lecturer gua dah bg soklan bocor sblm exam..ape jadah gua nk study..apetah lagi berfikir..

asilahmuhajer said...

kehkehkeh..
best..best..

haizad said...

Assalamualaikum & salam sejahtera,

Ni memang fenomena dunia pendidikan kita sekarang. Dari dulu lagi aku benci dengan pemikiran orang kita yang 'exam-oriented'. Memang hampeh. Exam result bagus, maka bagus la orang tu. Pemikiran yang sangatlah dangkal, tapi dah terlalu dalam ditanam dalam diri kebanyakan orang.

Masa aku belajar dulu aku dah nampak benda ni. Daripada sibuk nak fahamkan topik yang dipelajari, student lagi prefer sibuk nak cari skema jawapan. Bukan untuk dipahami, tapi untuk dihafal & dikatam. Siap fotostat jawapan sesiapa yang dapat markah penuh atau sipi2 nak penuh. Pastu edar-edarkan, ada yang sampai buat bisnes. Entahlah...

-Sekian-

Johan said...

ok,gua pun komen dgn gambar je,tgk keje bodoh oleh UIA:

http://www.dailychilli.com/images/stories/news/bedate.jpg

Anonymous said...

Wash Baju,

Aku setuju dgn Nami. Bagus ko ubah teknik posting ko kali ni. Sgt berkesan, mudah memahami, bermodal insan...ehh silap...hehehe

Takde kata² yg panjang...just straight to the hole & got me thinking of what i've been through masa zaman sekolah dulu.

Aku nak tgk lagi posting² kreatif mcm ni k bro :)

- gOTh -

I LOVE YOU said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛