Friday, July 10, 2009

Swamp

Ketika gua sedang melipat baju, adik lelaki gua bertanyakan satu soalan kepada gua.

" Abang, swamp tu apa?"

- " Swamp tu paya." Gua agak bangga kerana dapat menjawab walaupun gua tidak belajar Math dan Sains dalam BI.




" Owh. Kiranya air suam tu air paya la ye?" Adik gua membuat suatu penaakulan mantik.



Gua senyap dan terus melipat baju. Dalam hati macam nak lipat-lipat je budak ni.

21 comments:

sis_nita said...

erk!
nak gelakkan ko..
tapi tak baik laa pulak..
pepagi jumaat neh..
gelak dalam ati jerr laa yerr..

akak paham niat murni ko tu nak membantu adikmu..

Marniyati said...

Salam.
Tumpang senyum sahajalah ya. Adik dan abang sama-sama bijak. Hehehe

ALiE said...

layan je la...
namanya budak...
gelak sikit3~wah3

hai said...

teringin nak tgk ko lipat baju!!!Boleh masuk dlm senarai calon menantu..:)

mamai said...

hahaha kau kena belajar bahasa melayu lebih lagi nie

Dunia Firdaus said...

Good one

lalink7 said...

huhu..memang budak2 kuat bertanye..normal2..
nape tak menjawab soalan die tueh?

kang nanti die akan minum air paya lak pasnie sebab ingat air suam..

sape susah???
hoho..jwb seniri..

api said...

wlau dak2 lain glakkn kn ko,
tp aku tak....
jwpan ko munasabah.......
huuhu..

mes NH said...

lawak di hari jumaaat...hehehe

DIK AN said...

Tu la...berlagak lagi.

ayampinko said...

nama pun budak..lu yang salah sangka..nak belagak sangat..

kakakweasley said...

sungguh bijak budak itu ;)

nahmy said...

errhhk...swamp tu bukan sejenis 'karipap' ke??

dila john said...

ketawa
ketawa
ketawa

ketawa lagi
dan lagi dan lagi...

ok da stop.

tapi aku ketawa lagi

dila john said...
This comment has been removed by the author.
a kl citizen said...

pandai adik bb ye... nak mengenakan abang

nami o fish said...

abis tu kalau "I Swear" lagu Boyz2Men tu lagu awe klate mintak air suwe(sebutan:Air Suma) ke?

hahaha!

beb,nko patut datang sini lenkali.dorang working class pun intelectual.seronok discuss dengan dorang ni.

Firol said...

swamp thing!!!!

SYAFIQASALIM said...

Huh, hebat ko ye.
Siapa kata bila kita tak belajar M3 dan Sc dalam BI, kita tak bole pandai BI kan..

anyway, comel nya adik ko buat penaakulan mantik itu.HAHA

Anonymous said...

Aunty selalu jenguk blog ni...buat aunty tergelak besar ha....ha...ha.. budak-budak skrg bijak luar biasa...bukan biasa-biasa,tapi aunty puji abang boleh diharap utk melipat kain...contoh anak lelaki yang baik...

Lionel Azry said...

lu basuh la die macam basuh baju! :P