Tuesday, July 28, 2009

Okey, yang ni kelakar...

ROSMAH LANCAR KEMPEN HARI PAHLAWAN 2009- Utusan Meloya

BB: Jasa Rosmah sebagai pahlawan?

AFRIKA PELAJARI CARA MALAYSIA TANGANI RASUAH- Utusan Meloya

BB: Alhamdulillah. Semoga lepas ni Afrika belajar cara Malaysia menyiasat kes rasuah.

NAZRI AZIZ IKRAR BANTERAS RASUAH- Utusan Meloya

BB: Angkat sumpah lagi bagus daripada berikrar. Lebih 'Islamik'.

SPRM TIDAK GUNA KEKERASAN FIZIKAL- Utusan Meloya

BB: Hmm..mungkin jatuh bangunan adalah kekerasan mental sahaja.

RAKYAT SYRIA,TUNISIA DIANUGERAH BENGKUNG SILAT GAYUNG- Utusan Meloya

BB: Bila nak dapat anugerah datuk pulak?

APA SEBENARNYA PEMBANGKANG MAHU?- Utusan Meloya

BB: Nak tubuh kerajaanlah.

KAJI KEIKHLASAN PAS HULUR TANGAN- Utusan Meloya

BB: Kaji guna apa? Meter teksi?

21 comments:

Joe said...

cettt! lagi mau tanya apa pembangkang mau!

dah tau tapi tak BRAN mau bagi!

Firol said...

Yang last tu buat aku gelak ketuk keyboard....

pakai meter teksi HAHAHA

Rasuah Mesia antara ranking tertinggi pun boleh Afrika nak belajar ke

endiem said...

setuju..

Dari Jalan Kopi said...

afrika nk belajar kepala bana apa?

kepada joe,

takde BRAN lah tu sbb tu lg mau tanya. kahkahkah.

mamai said...

ada sesipa nak belajar jadi wartawan berita hairan, utusan meloya, the stud, or new strait line.

aku said...

rosmah lancar kempen hari pahlawan..
memang la, dia ada pahlawan gagah..
optimus prime minister!

Ikanbilis said...

ROSMAH LANCAR KEMPEN HARI PAHLAWAN 2009- Utusan Meloya

Bilis - dalam proses nak melobi jawatan timbalan menteri pertahanan!

AFRIKA PELAJARI CARA MALAYSIA TANGANI RASUAH- Utusan Meloya

Ironi sungguh..mugabe lah bapak segala rasuah dekat Afrika..tak kan nak tangkap diri sendiri..??

NAZRI AZIZ IKRAR BANTERAS RASUAH- Utusan Meloya

bahawasanya kami, rakyat malaysia, berikrar..akan menmpukan sepenuh daya dan usaha kami bagi mencapai cita2 berikut..

1. akan selmanya membangkang kerajaan
2. tidak mebeli akhbar tempatan berbahasa melayu (baca online saja)
3. kana membaca/mendengar berita secara terbalik
4.menentang setiap kali kenaikan bahan api
5. takkan layan retorik2 politik!

SPRM TIDAK GUNA KEKERASAN FIZIKAL- Utusan Meloya

Sila baca berita secARA TERBALIK..HEHE


APA SEBENARNYA PEMBANGKANG MAHU?- Utusan Meloya

Kebebasan bersuara, kebebasan media dan PM dilantik oleh 27 juta rakyat !

KAJI KEIKHLASAN PAS HULUR TANGAN- Utusan Meloya

esok tanya 2-3 professor kangkung..

SLY dz said...

huhu
good one
paling tak thn
yg pasal afrika-rasuah-dan-malaysia
wtf kn
hahha
;p

Xam said...

Afrika blaja dgn malaysia?hahaha..
Sape agak2 nye yg akan ajar afrika tuu..

sang kegelapan said...

lain kali time afrika nk blaja ngan malaysia tu, muhyiddin kene jawab camni...
"alohai bro..cane gua nk ajar lu bab cegah rasuah ni..gua ngan parti politik gua pn duk amal lagi rasuah ni..lu igt senang ke nk berkuasa kalu xrasuah..rasuah penting beb..dose tolak tepi dulu yang penting kuasa beb..xyahla cegah2 rasuah ni..wat2 cegah lehla untuk tipu rakyat"...
spatutnye muhyiddin kene jawab camtu la..huhu

azhar said...

pening...

cahaya malam said...

heheh

utusan 'melayu'

memang loya!

Anonymous said...

Afrika nak blaja dari Malaysia mcm mana seorang pemimpin yg dah didapati salah dgn kegiatan rasuah masih boleh jadi pemimpim mcm Ali Ketam & KJ

dah bleh nampak la ayat² standard puak² Be-End ni..."ikrar",
"modal-insan"...ayat bombastik nak kasi kagum org tp hasil tarak

Cube tgk Metro punye ari ni, lagi la hampeh

- gOTh -

Kacik Kamarudin said...

Sebenarnya bukan blajar cara hapus rasuah... tapi cara nak cover. Itu pasal dia blajar dgn kita...

Hanz_Azdi said...

hehe..tu ler 'kebebasan' media utama negara kita...dah ler tak der dah integriti..hanya tau nak memperbodohkan intelektual rakyat ajer...always 1 sided.

de said...

haha. agak kelakar.

basuh baju, apa pendapat kau pasal perhimpunan perarakan pemansuhan ISA??

aku nak buat kat blog, tapi no time beb. skang busy gla.

p/s : tapi aku rasa, ianya bodoh.

deennasour said...

haha. agak kelakar.

basuh baju, apa pendapat kau pasal perhimpunan perarakan pemansuhan ISA??

aku nak buat kat blog, tapi no time beb. skang busy gla.

p/s : tapi aku rasa, ianya bodoh.

Anonymous said...

merepek la ko ni....xde faedah lgsg

Anonymous said...

Dey Deenasour,

Kenape ko rase bodoh ? Apa hujah ko ?
Cube kalo ko atau family ko kena tangkap masuk ISA TANPA BICARA...ko suke tak ?

Bodoh ke benda tu ?
Ke lu yg bodoh xleh pikir dgn waras.

Basuh Baju said...

Rileksla anonymous..ko ni..hehe

ISA mmg patut dihapuskan. Pertama sebab tak islamik. bercanggah dengan hak seorang manusia yg dah ditetapkan. Apa haknya? iaitu dibicarakan di mahkamah..

kedua ISA patut dihapuskan kerana ia merupakan senjata yg sgt berbahaya utk sesuatu kerajaan dalam menekan pembangkang. Kalau diikutkan ISA ni utk keselamatan negara. tp apa yg berlaku, ahli2 politik (kbykknya pembangkang) ditgkp atas alasan mengarut. semuanya demi mengekalkan kuasa mereka yg berasa di dalam kerajaan.

Pasal demonstrasi tu, aku tak rasa ia berjaya mendesak kerajaan hapuskan ISA. tapi aku tetap percaya ia adalah hak rakyat utk berhimpun. begitu juga mereka yg nak berhimpun sokong ISA. mereka juga ada hak..

jadi di sini sepatutnya polis boleh tunjuk bijak dlaam mengembalikan kepercayaan org ramai dgn membantu perhimpunan tersebut.

maksud aku, polis boleh mengawal trafik dan memastikan perhimpunan berjalan lancar.

ala, ko ingat kalau polis buat baik dgn ko, ko nak benci kat polis ke? mestilah tak kan. so kalau aku sbg kerajaan, aku akan bagi je diorg berhimpun. siap tolong lagi pastikan jalan lancar.

amacam? :)

zedmagel said...

Salam Bro Basuh Baju,

Saya sokong ISA terus kekal, jika tidak negara akan huru hara di naya oleh mereka yang tidak bertanggungjawab. Sebagai umat Islam jika negara huru hara dengan kebiadapan mereka nak solat di masjid dan surau pun susah.