Tuesday, July 7, 2009

Coretan Sebentar

Masuk hari ini-dah 4 hari aku buntu. Tak tahu nak tulis apa kat blog. Bangun pagi bukak komputer. Duduk tercongok di depan skrin. Dekat sejam dua tercongok- masih lagi tiada tulisan untuk dipostkan.

Masa mandi-fikir apa nak tulis. Masa makan- fikir apa nak tulis. Masa memandu-fikir apa nak tulis. Mujur masa sembahyang tak terfikir nak tulis apa.. Haish....

Agaknya inilah yang dialami oleh mana-mana blogger kan. Betul tak? hehehe

23 comments:

Lionel Azry said...

he3 gua tak terasa sangat sebab gua merapu banyak :P

Che said...

Sejak nami n reek 2 bergaduh bnyk benda bermain dlm pala otak ak.

pe kate ko wat kajian sal ketuanan melayu dan ketuanan rakyat tu. punca die, fx die kt org melayu dan fx kt islam tercinta ni.

sis_nita said...

huhu!
kekadang aderr gak mengalami situasi sebegitu..
tapi..
sbb dah minat..
apa2 jerr leh letak kat blog..
santaikan minda..

noorlara said...

tau takpe, masalah yg kita cari sendiri. Apapun sebenonye tulisle ikut suker sebab blog ni kita yg punye sape nak marah kan kan kan

abgBro said...

bro kalu buntu ubah ke plan B iaitu projek copy n paste...hehe

nami o fish said...

Sekali sekala tulis pasal diri sendiri la beb..

Ataupun lu tulis je benda2 lain,sukan ke,muzik ke,movie transformers nko tgk tu ke..

Asyik2 politik je..tapi betul la,politik ni umpama nasi kandar yang menagihkan,kan?

mamai said...

perkara biasa bro....bukan hari-hari kita ad idea nak tulis...

ekonomi pun ada turn naik

Abang Terrer said...

Memang pun... sebab blog lu byk berkisar hal2 negara... byk hal2 ilmiah.. susah sikit nak tulis...

Yg senang adalah jenis blog yg menceritakan kisah seharian penulis, macam diari gitu.. jenis yg tu byk idea nak tulis...

Gua byk idea, tp last2 gua sendiri reject idea gua haha... sbb kalo hal2 biasa gua x nak tulis... yg blogger lain dah tulis pun gua x nak tulis (gua cuba elakkan redundancy)... jadi apa yg mesti gua tulis?????

Dan kalo gua tulis, mesti lama... gua dah la bz... ceh.

Marniyati said...

Salam.

Adat penulis, begitulah. Namun harus juga kita ingat, apabila kita sentiasa bercakap (dibaca: menulis juga) bila pula masanya untuk kita berfikir? Hehee..

Shemmi said...

kite x plak melayan kepala dok mikir apa nk tulis..mgkin sbb men blog sekadar mengisi waktu antara waktu senang...

bukan fokus sgt jd pemikir seperti sstgh blogger..

rs nk tulis, tulis...
tulis juge bkn sebarang bleh tulis...

Aman@Badboy91 said...

apa kata
pi jalan2 atau hang out sat ngan kawan2 kat luar..
tinggal sat blog 4 sehari x mati..
he..he..he..

Norazlaili said...

saya tulis apa y saya rasa nak bebel..
bila start syahdu terus down nak tulis..
sekarang tak leh nak tulis banyak dah..
nanti kena kutok

azhar said...

ada idea baru la bukak blog taip apa yg patut..

tak de idea..cukup sekadar melayari internet..

tak up date lama blog tu pun tak pe kot..

Redz da Tsar said...

itulah sebab orang jarang buat satu entri sehari... Apatah lagi sampai 3 entri sehari...

Fa-T said...

akhirnya.. tercatat juga penulisan yang tiada sumber..

lalink7 said...

huhu..sampai macam tue sekali ek ko punye tangkap chenta ngan blog neh..
mesti siap temimpi2 skali nak post ape..

jgn kusutkan n bebankan kepala ngan isu yang nak dibangkitkan..sekali sekala jadila diri sendiri..

politic leh wat ketagih?? ini kes serious beb~~

DIK AN said...

"Mujur masa sembahyang tak terfikir nak tulis apa.. Haish...." - boleh percaya ke? Hahahaha!

a kl citizen said...

kalau takde idea... berehat la jap...ziarah2 rumah orang...

deennasour KEMBALI said...

sejak dua menjak ni, aku dok berfikir, camne aku nak naek kan balik blog akuh. *nanges~

Anonymous said...

Apakata ko tulis pasal topik membasuh baju plak...hahaha

- gOTh -

Aidi Rahimi Ibrahim said...

Salam. Singgah baca..:-)

Basuh Baju said...

hahaha bila aku baca komen2 pelayar, terus aku dapat idea nak tulis apa..

ps: aku tak ketagih politiklah.. aku juga tak ketagih blogging.. (boleh caye ke?) :p

Xpuasati said...

Gua ni lagi la banyak betul nak tulis, banyak gua yang tak puas hati.. tapi gua sangsi la nak tulis takut kene detect and su gua nanti.... silap2 kene saman..