Tuesday, May 19, 2009

Monyet, Pemandu Bas dan Rambutnya

KAYVEAS NAFI PANGGIL MIC 'MONYET DALAM SANGKAR'- Utusan Meloya

KUALA LUMPUR 19 Mei Presiden Parti Progresif Penduduk Datuk M.Kayveas menafikan kononnya beliau menyifatkan MIC sebagai “monyet dalam sangkar”. “Mana buktinya yang saya kata demikian." katanya kepada Bernama hari ini.

APA KATA SAMY VELLU? - Tersepak di dalam Berita Hairan

"Saya bukan penumpang bas yang boleh turun apabila tiba di perhentian... saya adalah pemandu dan apabila memandu bas, saya mesti tahu di mana dan bila untuk berhenti," itulah analogi diberikan Datuk Seri S Samy Vellu ketika ditanya bila beliau mahu meletak jawatan.

Ketika menjawab persoalan menarik mengenai rambutnya pula, Samy Vellu berkata: " saya masih mempunyai kulit kepala yang normal, rambut saya juga tulen. Saya tidak menanam apa-apa rambut."

9 comments:

Dari Jalan Kopi said...

kahkahkah. biarlah mereka bergumpal.
kita tengok shj.

tapi dalam buku sejarah dulu-dulu - rambut sdia telah suak.

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

menanam rambut di pinggir bibir saja orang tuh

Seladang said...

Makcu

Boleh ke tea menyejukkan beberapa isu besar yang begitu panas di negara kita sekarang ini?

nami o fish said...

Ahli politik.Biasalah,beretorik dan bererotik.Cakap macam itik.Semuanya hampeh dan plastik.Ekonomi tetap statik.

Yang keluar berita semuanya merepek.

Aku nak dedicate kepada semua ahli politik dalam dunia..lagu dari band punk NOFX - The Idiots Are Taking Over.

Semuanya idiot.Kalau ahli politik dah idiot sangat,bagi je kuasa kat rakyat marhein dan pekerja.Aku rasa dorang lebih banyak berfikir dari ahli politik ni.

fahmi said...

hahahaha... kelakar2.. tp itulah, dorang ni cerita berdegar, tp habuk tarak.. ngade2 la, agaknya mungkin pasal dorang ni la rmai org India sokong Hindraf?? pasal depa x nmpk yg dua ni dpt bantu mereka lagi??? hmm... politicians say the darndest thing..

THE EMPEROR OF CACINSTER said...

yg penting diorg bukan bangsa melayu..hahahaha..mari kita jadi pemerhati tak bertauliah melihat gelagat monyet2 dan beruk yang menanam rambut di dalam bas ketika memandu..kehkehkeh..

Did said...

kahkahkah.
betul2 lucu. siap ada perumpamaan.
aku ingat samy vellu tak pandai bahasa melayu.
kahkahkah!

kuSut said...

dari dulu aku cuma mndengar wadah berlagu sumbang dari ahli politikus. semua sama...berita kluar puji sini sana melambung, sblh pihak dihentam...pihak sblah x duk diam, hentam lawan dia plak...ahahaa...hasilnya???

Basuh Baju said...

dari jalan kopi: hahaha biar tua2 ni gaduh..kita yg muda perhati je..

blogger: samy vellu berkata jujur tu..hehe

seladang: boleh..kalau tea itu diamasak menggunakan ais kutub..haha

nami: nak wat camne. ahli politik kan.. tujukan llagu itu nami.. lagi elok dari dengar lagu 'bersatu kita bersama'..hahaha

fahmi: PPP ni parti yg habuk pon tarak. tak pernah dengar pon ahlinya ramai. ntah2 10 orang je..haha MIC? ada lg ke?

emperor: jom perhatikan..kalau ada melayu yg perangai begini pon kita tgk jgk..haha

did: wei, agak2 nk kutuk samy vellu! hahaha serius la kan, dia nyer BM agak bagus aoa..hehe

kusut: hasilnya rakyat merana..