Friday, November 27, 2009

Biro Tata Negara

Awal bulan sebelas yang lalu, gua mendapat surat di bawah tajuk 'urusan seri paduka baginda' untuk memberitahu pelajar-pelajar cemerlang macam gua telah diwajibkan untuk mengikuti kem BTN pada bulan dua belas nanti.

Kalau ikutkan hati, baran juga dibuatnya. Mujur gua ada pertandingan debat diraja. Maka excuse gua untuk tidak pergi pun bertaraf diraja jugaklah. hehehe

17 comments:

Johan said...

pergilah,nanti leh tulis kat sini..gua kalau ada peluang,gua nak gi..boleh bantai gelak kat kem fasis tu,dijamin lagi lawak dari berita Utusan Meloya n TV3..hahaha

green said...

hehehe..bkn kena tangguh dulu sbb mmg kena pergi gak..huhu

Redz da Tsar said...

Urusan Seri Paduka Baginda vs Debat Piala Diraja.. haha...

Gi je BTN... Syok dengar diorang merapu tentang sejarah...

Kalau rajin bangkang la... Tapi kena sediakan hujah yang kukuh la... Sebab diorang akan balas hujah dengan perasaan...

Kem BTN: membangkitkan semangat cinta akan kerajaan .............. Isi tempat kosong dengan jawapan yang sesuai... hehe

IZZUDDIN said...

Good Luck! Your Country Need You!
hahahaha... Lepas bantai kat pertandingan debat, pergi debat plak kat BTN.

baginda® said...

kahkahkah... jemputan ke BTN... hehe gi debat kat BTN le syiok... fakta vs auta skali bg kat depa... :)

nami o fish said...

camni la bro..ape kate nanti nko debat kat debat diraja tu,pasal "urusan seri paduka baginda" nko tu hahaha!

gua?gua layan butterfingers "daulat tuanku".siapa tak tau pergi tanya yang tau..

Nafastari said...

BTN tu mmg racist! Dan fasi2 di sana tidak memahami konsep separation of powers dan demokrasi berparlimen. Saya sangat setuju dgn kerajaan Selangor!

'AQILAH said...

ku belum kene pergi lagi...macam tahun depan jek..bosan..

Marniyati said...

Salam. Rugilah tidak pergi. Kalau tidak, boleh berkongsi pengalaman 'emas' itu di sini. Bukan senang hendak dapat 'makan free' sampai 5-6 kali sehari. Bukan senang hendak dapat peluang 'buang masa dengan cara yang terhormat' sebegini. Apa pun, semoga berjaya dalam Debat Piala Diraja nanti. Isu BTN boleh diusulkan dalam debat ASTAR kot, hehehe...

yat said...

nak brainwash apa kebendenyer, semua dah pandai masuk uni, tau baik buruk, pegi je la, untuk sekeping sijil x laku...

tapi bnyk gak xtau beza dewan rakyat/negara, berapa kerusi parlimen keselurhannya, keistimewaan dan perbezaan sabah/sarawak, apa dia KDNK (ada yg jawab kemeterian dalam negeri K? xtau apa dia), apa dia definisi melayu dalam fasal 152/153, malayan union dsbgnya..

tapi ada la jugak yg bosan DSAI agen yahudi dll...tapi best apa dapat ilmu baru..

ada baik & buruk dia, tapi boleh la jugak belajar sejarah, tepuk dada tanya selera...

DeeN said...

BTN best apa. Macam2 ada. Sangat patriotik. Makan free. Best kan? Hahahaaaa....!

Selamat berdebat!

Duniaku said...

BTN...baik ko g..byk benda bole 'belajar'(?)..siap pakai kemaja putih gan seluar gelap lg..pastu fasi dia kata 'kita ni sama aje sdr/sdri..',.Masih makan peserta beratur panjang...fasi2 dia siap makan hidang lagi....kah..kah...

Oh Me said...

Boring ah BTN...makan banyak sangat.

tapi ada gak bestnya...kalau pergi dgn kelompk yang tak kenal boleh gak usha2 awek-awek lain...

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) said...

yeehaa. aku dah pergi. aku dah pergi. hahaha. suka hati suka hati. ada sekali fasilitator tanya dalam LDK,

"heh, janggut sejemput tu sokong mat sabu lah tu."

lepas tu dia gelak. sinis.

kamu kamu tahu apa aku rasa nak buat?

aku rasa macam nak call goku, fire fasi tu.


RUGI BB KAU TAK PERGI.
SUMPAH RUGI.

KAH KAH KAH KAH. ( gelak TT )

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) said...

lagi satu best, ada abselling ngan pagi pagi subuh, kena pakai name tag. itu aku paling suka. ;) ;)

fndrocka said...

kalau nak ikut racist tak racists...seminat yg universiti/skolah buat pun byk yg racist..huhu.kena panai fikir sendiri

fndrocka said...

kalau nak ikut racist tak racists...seminat yg universiti/skolah buat pun byk yg racist..huhu.kena panai fikir sendiri