Monday, August 24, 2009

Gencatan Politik


Fuh, akhirnya lega dah selesai submission projek. Dia punya feeling- macam tengok lampu isyarat tukar kaler hijau. Lega dan suka.

Tadi masa memebeli juadah berbuka di bazar, aku terfikir sesuatu. Aku ingat minggu ini aku nak buat gencatan politiklah. Maknanya blog Basuh Baju tidak akan menulis tentang politik. Amacam?

Giler apa, aku pun manusia normal jugak. Boleh meletup otak aku asyik nak sembang benda serius je. Perempuan pun tak suka. (nanti sampai bebila aku tak ada awek. kah kah kah)

Jadi minggu ini aku akan menulis benda-benda biasa sahaja. Mungkin tulis entri pendek-pendek. Mungkin juga tulis tentang hidup aku sikit-sikit. Tengoklah macam mana. Yang pasti- gencatan politik bermula sekarang sampai Ahad!



ps: ala, politik kat Malaysia ni bukan matang pun. Wataknya sama je. Skrip pun tak pernah berubah. Bikin sakit je nak menonton. hahaha Oh ye, esok PAS menang. Tapi majoriti sikit. Dalam ratus-ratus. Tapi kalau UMNO menang pun bagus jugak. Biar sedar diri sikit Pakatan Rakyat. Asyik berpolitik siang malam- hasilnya mana?....okey-okey, aku stop pasal politik.

16 comments:

<< s| tED| >> said...

okey! Kes kartika politik jugakah?

Paan said...

Oi! Apa kes tajuk entri nak lebih kurang sama dengan latest entri gua? Nak kena basuh pakai manual ni... ;)

YobSumO said...

haha ok gak tulis psl hang plak. aku pn letih mahu bedebat dlm blog ni :p

aku selalu baca tp tak sanggup comment. berat sgt isi. dah le blajar pn berat. badan pn berat. otak pn berat.

aku said...

jgn nti terketar jari nk taip pasal p.pasir..
hehehe

Marniyati said...

Salam, Basuh Baju.
Sesekali bertukar angin pun bagus juga. Hidup ini penuh warna warni yang jauh lebih menarik daripada warna politik. Teruskan menulis!

endiem said...

setuju.. amacam bincang pasal resipi masakan pulak.

nahmy said...

terus mempraktikkan 'kuasa pilihan'...asal saja membawa kpd kebaikkan.

hai said...

Yeah!Suka gak tu..citer la kisah2 dalam bulan ramadhan ni ke..biasa la kaum adam biasanya byk pengalaman....pengalaman mereka yg menjadi pelakon khas semasa di bulan pose!!
eiii...tapi tak ke nanti cam masuk bab mengumpat ek..ok...cancel!!
Ikut la nak citer apa2 tapi jgn melibatkan politik....dah naik sasau pala otak ni!!

Oh Me said...

Sebenarnya aku lebih suka kalau kau tak menulis tentang politik....cuba tulis tentang architecture...

mamai said...

aku berpolitik bila aku rasa aku nak tapi kerap kali malas...

'AQILAH said...

dekat paper asyik keluar citer pasal katrina model tuh jek. bosan

'AQILAH said...

eh kartina sari dewi model tuh.

cahaya malam said...

salam ;)

Basuh Baju said...

aku dah terketar2 ni! haha

alamak, nak tulis pasal architecture mendenya, aku bukan terer sgt..dh aku tau bab politik..hehe

kes kartika? baca entri baru Mahathir..pendapat aku begitu.tq

Basuh Baju said...

paan, gua tak sedarlah wei..haha

yob sumo: cian ko..sorila krn memberatkan ko..hehe

endiem: resipi memasak tak reti..komen masakan reti ar..haha

hai: wah, ini lg parah. siap kena sasau..huhu

zedmagel said...

Salam Bro Basuh baju :

PS : Bro tu memang betul,:

Pakatan Rakyat cakap bedegar-degar, taik sangkut kat gelegar. Mendengar Cakap dan janji mereka langit boleh runtuh dibuatnya, tapi natijahnya satu habuk pun tak de. Kejanya syik menipu pengundi aje.

Yang satu pelik orang kena tipu pun masih pecaya lagi.

Asyik-asyik polotik yang Malaysia yang tak matang ni aje.