Tuesday, June 16, 2009

Jangan Buat

Blog-blog jugak. Esok gua exam. Jumpa lagi lepas hari esok.



ps: Jangan beli Utusan Meloya. Nanti awang selamat berbisik.

pss: Jangan pergi majlis formal. Nanti lemas tercekik tali leher.

psss: Jangan tonton sidang parlimen Malaysia. Nanti terasa nak pergi zoo negara.

32 comments:

Ameirul Azraie Bin Mustadza said...

Eh, penganut mazhab NGI juga! Yippie! :D

PenagihAyamGoreng said...

semoga berjaya! kasi basuh cukup2!

INDRA QIRANA said...

good luck aku tunggu ko lepas exam...

fahmi said...

selamat berjaya mr BB.. ok, xkan buat apa yg ko cakap, sbb mmg xleh blah mnde2 itu.. hehehe

Noor Syafiqa. said...

Utusan meloya---> yg ni tak dpt nk elak beb sbb aku suke paper ni

majlis formal---> aku tak perlu pkai tali leher so aku bole pg

parliMen----> i haTe politicS (jgn gam aku ..haha)


psssssssssst: All the best la Dik!

hai said...

Ha,jawab betul2..eh!baru perasan, dah tukar gambar baru nampak...ok la tu.

fararusdi said...

gud luck!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Goodluck dow.Kasi lulus cemerlang pasni jadi pembangkang.

Babyponti 2009 said...

wa tambah...

jgn main internet kalo kat opis kerajaan...SKMM marah...






~ lepak2 minum lama2 takper...

zahirlunatik said...

psss: Jangan tonton sidang parlimen Malaysia. Nanti terasa nak pergi zoo negara.



aku suke ni...
sarkastik siot

Marniyati said...

Semoga Allah permudahkan menjawab soalan peperiksaan dan semoga berjaya dengan cemerlang! Amin.

kuSut said...

aku x pena bli utusan ni, layan online je...hehe

klu ada jmputan mjlis formal yg ada mkn2 free, aku layan je, pdulikan ucpan berteks golongan ttmu kehormat la, vip la...

parlimen, best jugak klu dpt tgok bung mukhtar ckp mcm monyet terkinja2 x dpt pisang...ahahaha

sila duduk yb...ahaha

gud luck bro...

abu muaz said...

Nak gi exam pakai baju yang dah dibasuh jangan pakai yang lusuh dan berbau. Baca soalan tu dua tiga kali.Yang penting engkau jawab apa yang ditanya.Faham!

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

byk bimatang ke kt dlm parlimen tu?

reverie said...

Tak beli. Baca je. Tak salahkan?

nami o fish said...

Gud luck bro.semoga nko lulus dan menjadi arkitek yang berjaya.

psssss:jangan bina stadium macam stadium sultan mizan.

SwEeTFoResT said...

good luck keyh..

azhar said...

psss:jangan bawak toyol

Lionel Azry said...

goat luck! :P

addyaholix said...

sinis. serius!

gud luck bro!

Dari Jalan Kopi said...

jangan baca utusan meloya : dah lama buat

jangan tengok perlimen : ini lah bagus. saya suka YB pasir salak. dia Cool dan hot. kahkahkah.

Fiziy said...

saya ikut nasihat awak!

kakak said...

saya x baca paper...haha

mamai said...

good luck...kau tak leh jawab kau sebut nama aku tiga kali hehehehe

Basuh Baju said...

Terima kasih semua!

terharu sambil potong bawang..haha

exam tadi ok je. gua bukan exam oriented..apa gila nak hafal2 pastu lupa kan?

tapi gua tetap kena skor. nanti scholar melepas..

tq semua!

ps: mamai, gua tak dapat jawab, tp gua sebut nama lu, gua jadi menagntuk..apa kes? haha

pss: nami, gua tak minat bina stadium. gua mahu bina warung teh tarik je :)

Shemmi said...

wahh,..exam yerr....selamat utk semuanya yer...

kasi kontang itu otak b4 keluar exam hall

remaja_syg_malaysia said...

jgn tgk parlimen. biar jadi buta smpi bila2.
bila negara dh dirampas oleh pembelot dan tali barut.., baru buka mata.terkial2 nk cri perlimen. tp tyme tu parlimen dh xde. sob.sob... kesiann... :(




jgn baca utusan melayu. baca lah bacaan yg mencemar minda. yg slalu mnggunakan air liur, lidah dan pena shja utk pengaruh rkyat yg sering keliru.



sayangi negara kita:)

remaja_syg_malaysia said...

syafiqa..,
jgn benci politik.
anda hidup hri ini sbb politik...

puas mak bpak atuk nenek kita bjuang smpi hri ini.., bile smpi anak cucu dierng.., nk benci politik pulak.

ingt jasa atuk nenek kita yerr..
jgn mudah lupe hanya krn kesenangan yg telah kite miliki skrg.. :)

remaja_syg_malaysia said...

basuh bju..,
bile anda dh lulus cemerlang sok.., jdi pembangkang ye?..

bile mengorak langkah nk bjaya ni.., byk mintk tolong kerjaan.., biasiswa, pnjaman.., kuota msuk ipt..,etc.etc.

ibarat ape ye?
ibarat menderhaka pda ibu bpe. bile nk bjye perlukan ibu bapa. bila dh bjya.., pndai pulak mnjwb n dh tanak dgr kte. sbb kami dh besar n pndai berfikir n brsuara. slh tu cara mak ayah kn?.. pdhal kerana slh cara mak ayah tu lah kite jd bjaya. dh TERBUKTI kte bjya.

klu kte nk tahu bnar ataw tdak sesuatu pihak.., lihatlah buktinya. lihatlah jasanya. bukan hanya dng kata2 SWEET TALKER je. :)

Basuh Baju said...

remaja_syg_malaysia:

selamat datang ke blog aku. terima kasih kerana memberi komen.

ini respon aku:

"jgn tgk parlimen. biar jadi buta smpi bila2.
bila negara dh dirampas oleh pembelot dan tali barut.."

kau rasa2 la ahli2 parlimen kita tu cakap apa ye? diorang cakap pasal rakyat x? ada diorang berdebat pasal masalah negara? ada diorang bagi cadangan tentang isu2 seperti perumahan, makananan, ekonomi?

ada x?

tujuan parlimen utk apa ek?

utk pakai banner di kepala ke?
utk panggil beruk, monyet ke?
utk bincang altantuya ke?

sebabkan parlimen kita dah jadi macam parlimen lah aku cakap jangan tengok.

analogi camni: aku ckp jgn pergi zoo sebab binatang dah takde. matlamat zoo ialah tempat binatang2 duduk. kau pulak kata pergi je zoo sebab nanti zoo tu dah takde baru kita rasa rindu.

at the first place: org nk tgk zoo atau binatang2 di dalamnya?

:)

Basuh Baju said...

"jgn baca utusan melayu. baca lah bacaan yg mencemar minda. yg slalu mnggunakan air liur, lidah dan pena shja utk pengaruh rkyat yg sering keliru."

ada dua perkara:

1) aku ckp jgn beli bukan jangan baca.. beli dan baca dua bendar yg berbeza. tak beli tapi boleh baca.

2) adakah utusan itu bukan akhbar mencemar minda? artikel pun tiada nama penulis. artikel pun rasis. artikel pun sikit2 je tulis. tak tebal mana. malah terjemah daripada berita luar negara..

jadi, bagaimana ye? :)

Basuh Baju said...

"basuh bju..,
bile anda dh lulus cemerlang sok.., jdi pembangkang ye?..

ibarat ape ye?
ibarat menderhaka pda ibu bpe. bile nk bjye perlukan ibu bapa."

1) siapa kata aku nak jadi pembangkang? kenapa kalau kritik kerajaan sket je dikatakan pembangkang? apa kerajaan ni tak boleh dikritik? kalau begitu, Mahathir kritik kerjaan cmne lak?

2) aku rasa tak tepat analogi kau ttg kerajaan dan ibu bapa.

Ibu bapa kau boleh pilih x?
kerajaan kau boleh kan? Kau boleh pilih kerajaan mana yg terbaik. tp kalau ibu bapa?

sekalipun nak guna analogi ibu bapa kau: takkan tak boleh tegur ibu bapa kita kalau mereka buat salah? sebab aku tegur dan kritik kerajaan sebba mereka buat salah. bukan sesuka hati..

c'mmonla remaja_syg_malaysia, zaman kerajaan 'tahu semua' sudah berlalu. rakyat yang baik bukan sekdar rakyat yg bersyukur semata2. rakyat yg baik adalah rakyat yg mengambil berat ttg negaranya dgn mengkritik jika ada silapnya.

lagi satu, hina sgt ke jadi pembangkang? pembangkang ni pun scr tak lsg mendesak dan menjadi cermin kerajaan. kalau tiada pembangkang bagimana?


kalau debat pun kau kena ada pembangkang jgk. hbs tu kau nak debat sorang2? syok sorang la jawabnya kan?

so? :)