Wednesday, June 3, 2009

Jom Main Teka-Teki!

STADIUM DI GONG BADAK

Gambar di atas tiada kena mengena dengan teka teki ini. Sekadar hiasan. Segala persamaan dengan yang hidup, yang mati atau yang sedang mati adalah suatu kebetulan belaka.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Teka-teki Pertama: Malaysia merupakan negara bersalji dan beriklim sejuk. Betul atau tidak?

Jawapan: YA. Betul. Selamba je bantai pakai blzaer dan tali leher time tengah hari.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Teka Teki Kedua: Gajah gaduh dengan gajah, pelanduk mati di tengah.. Kalau Badak jatuh ranap tergolek, binatang apa yang mati?

Jawapan: Kancil.

Kredit gambar untuk Zy Masri.

34 comments:

Fa-T said...

ahaha.. tergelak aku....

The Exquisite Instigator said...

Haha. Sian kancil 2. :P Btw, My blog mmg public but my love life pny blog, another one... Nak public kn ke x. Tu r soalan survey ak :) Hohoho. Thanx cz rajin drop kt page ak. Ske :)

Shemmi said...

haha...betul jugak...

fahmi said...

salam.. hahahaha kelakar2... stadium runtuh? ni kes berjangkit, bru pas bgunan lama Jaya Supermarket kat PJ runtuh, sini pun runtuh.. klu ko check berita Msia, klu ade satu kes blaku, pastu rmai2 kes sama berulang... klu kes rogol, pas tu kes rogol je memanjang, klu kes samun, samun je memanjang.. tp klu kes kebodohan terlampau? mcmana tu eh? hehehe

miss GAZA said...

ala..
bleh tekala jwpn tka-tki tu.
tp soklan dia cam sengal2 sket.
hahaha
=D

kupikir-pikir banyak betulnya..
:p

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

lepas ni kena plan betul2 supaya reaktor nuke tak roboh :p

azhar said...

asyik runtuh je semenjak dua menjak nie..

mari kita tengok apa pula yang runtuh pulak lepas nie...

abgBro said...

bro...ko tau pasai ape pakcik tu pakai blazer...pasai dia demam xkebah2 tingat ade org nk undi xcaya kt dia..ehehee

Anonymous said...

BUKAN SALAH KERAJAAN..
BUKAN SALAH KONTRAKTOR..
BUKAN SALAH PEMBERI PROJEK....

SAPA ADA GAMBAR BIK MAMA JOGGING KAT SITU?

dewamuzik.wordpress.com

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Kenapa kalo ada satu isu kat Malaysia...dye mcm 'berjangkit'?

Kucing Parsi said...

teka teki tambahan...

tender tu sapa yang bukak?!

kenapa tender tu korean tau aku tak tau?!

hahaha

korea sendiri di antara negara yang paling banyak bangunan runtuh di dunia!!!

HA HA HA

S.YanaZ said...

Bijak...bijak...anak sapa laa nih.
Ha.ha.


*gua link lu*

Dari Jalan Kopi said...
This comment has been removed by the author.
Dari Jalan Kopi said...

rasa saya ini adalah satu projek skim cepat kaya. skim ini telah lama berlaku cuma ada antara kita sahaja yang tidak sedarkan diri. sama da pengsan-buat-buat pengsan atau teros mati.

bagini cheritanya : stadium ini dibuat untok kegunaan warga. kontrek akan diberi dan kontrektor akan menjadi kaya raya kerana berjaya menyiapkan stadium.

kemudia stadium ini sengaja dibuat agar ianya runtuh rantah kerana akan ada kontrektor laen pula yang akan dapat kontrek membina semula stadium ini. jadi sudah ada dua kontrektor kaya di terengganu.

sila lihat kawasan sekitar sapeti longkang deretan kedai dan beberapa infrstruktur laen. pasti akan ada juga retak. jadi akan lebih ramai kontrektor mendapt kontrek dan menjadi kaya.

sila lihat bagaimana kereta kancil telah diletakkan dibawah runtuhan agar perusahaan kereta terus mendapat tempahan kereta. perusahaan kereta tidak lagi laku kerana kegawatan ekonomi. meletakkan kereta di kawasan yang akan runtoh akan membantu perusahaan kereta naek semula.

kahkahkah. kan ke cepat kaya. kan ke ramai yang akan jadi kaya.

tulis blog sampai kiamat tak kaya. kahkahkah.

nampak mcm bingai dan bodoh tapi betol pak!!!

buatlah apa saja asalkan menjadi kaya.

Anonymous said...

hahahaha bernas dan lawak...nak pecah perut aku gelak...rasa aku nak pinjam ajer entry nie

The Exquisite Instigator said...

xphm r . Nie msti kws rasuah nie bgnn byk runtuh2. BPR! BERTINDAK~

abuyusof said...

.. pandai la awak persenda penyu-penyu yang sedang menangis..

Azfa said...

heheh..skang nih musim runtuh meruntuh kan bangunan....

nami o fish said...

Beb,serious beb.Aku lebih tergelak yang pertama dari yang kedua.Yang kedua aku kesian kat pemilik kancil tu.kesian dia.

Beb,lu sebagai student arkitek,apa comment lu terhadap ini project?

langkasuke said...

apasal 2 je teka-teki?..

baru nak naik feel dah tamat..

Abang Terrer said...

Teka teki tambahan:

3)Angin x ada, ribut x ada, tau2 runtuh. Pemimpin akan kaji dulu jika benar wujud unsur penyelewengan. Logik x?

Jawapan : X logik, tentu la seleweng, kalo x apsal tetiba runtuh.

>>>>>>>>>>>>>>>>

4) Malaysia merupakan negara yg mengamalkan konsep turun padang?

Jawapan : Betul, selepas padang tersebut runtuh.

hai said...

cam tak caya, dengan kos 270 juta dan baru setahun je siap dah runtuh ...memang lawak antarabangsa!mgkn bercampur duit2 tak berkat kot...hehehe...

Aku said...

Good entry...Tuh la...Kt msia ni mmg kes berjangkit...asal ada isu jer, berjangkit la nnt...tp yg psl pki blazer tghari buta tu mmg bodo..nk formal sgt la kunun, ketiak basah bau hangit tak hengat...hahahah

.kakijalan. said...

malaysia dah tua.
banyak benda nak runtuh,

abdultalib said...

Kejadian yang memalukan! BONGKAR semua penyelewengan!

SwEeTFoResT said...

hahaha..sengal tol.. =P

pye:rudz said...

ini baru betul-betul corrupt! hahaha

penanggah said...

hehehe.. layan gak teka-teki lu ni...

Fiziy said...

teka teki tu kene tukar gajah jadik badak! gong badak! wadafak? haha

dariana said...

salam.
stadium setahun jagung
runtuh menimpa barangan di bawah
kontraktor kong-kalikong
membunuh kancil menjatuh maruah.

piNky LuCiA said...

haha.. teki teki yang bagus...:)

OrangGilak said...

kelakar. humor yg baik :)

faiq said...

hahaha..
besh giler teka teki ni..

cik.shaz said...

tekateki yg hawt
ahahaha
seronok :)